URL blogspot telah dieksploitasi~

Salam..
Note ni husna amik dari SalamUkhwah punye facebook..

by Salam Ukhuwah on Saturday, December 18, 2010 at 7:43pm
بسم الله الرحمن الرحيم

Salam semua..
Semoga chat dan ceria2 selalu..senyum s0kmo.
Kali ni saya nak share dengan rakan-rakan tentang 1 perkara.
Cuba kawan-kawan taip Url laman web blog masing-masing..tapi tukar jadi macam ni.
atau
rakan-rakan buang "s" atau letakkan terbalik mcm sy wat kat atas 2.
Korang akan jumpa laman web ni
"Mega Site of Bible studies and information"
x kira la korang taip Url sape2 p0n, yang penting blog dan macam saya bg contoh kat atas 2. Nampaknya Url laman web kita dah di eksploitasi oleh pihak-pihak tertentu.
Mungkin ada yang dah tau tentang ni, dan mungkin ada juga yang tidak tahu. Jadi, berhati-hati bila kita tulis Url kat mana-mana, supaya tidak bagi Url yang salah. Senang-senang je mereka nak menyebarkan" dakyah" kat orang ramai.
Berapa ramai orang yang ada blog?? Berapa ramai orang Islam ada blog?? Memang mudah kita dieksploitasi..macam 2 la bila orang kafir dapat menguasai teknologi. Apa2 p0n diorang boleh buat untuk melalaikan umat Islam, menyesatkan umat Islam. Cube kita fikir-fikirkan dengan hati nurani..sebab 2 kita sebagai umat Islam perlu kuat supaya kita tak ditindas oleh musuh-musuh.

Fikir-fikirkan ya saudara-saudara seIslam ku..


thus, hati2 dalam meninggalkan URL blog anda..

5 comments:

  1. byna said...:

    takutnye ble tersalah taip..nk shre gak la..mtk izin ye..

  1. Amirah Muhajir said...:

    tq husna bagi info berguna ni

  1. aiNulHusNa ^-^ said...:

    byna: diizinkan..
    :)

    Amirah: welcme:)

  1. an-nisa' said...:

    patutlah masa saya nak follow kwn sy punya blog. keluar Mega site bible. ingatkn url kwn sy tu yg x wujud. tp bru thu kite dieksploitasi. thanks for sharing :) really appreciate it~

  1. aiNulHusNa ^-^ said...:

    welcome.. tu kne hati2 ye :D

Labels

Award (4) Ceramah Ustaz (1) edu (1) FardhuAin (1) Health Care (1) HomeDeco (1) IT (3) Job (2) Love (8) Other (5) Pendidikan kanak2 (3) Puasa (2) Sekolah (1) Tazkirah (15)
 
♥Husna'sBlog♥ © 2012 | Designed by Cheap TVS, in collaboration with Vegan Breakfast, Royalty Free Images and Live Cricket Score