Sedekah

 

Antara kelebihan bersedekah:



  •  Allah melipatgandakan pahala
  • Menolak bala bencana
  • Dipanjangkan umur & mencegah ajal yg buruk :

husna tertarik dgn kisah sedekah mmanjangkn umur ..kisah NabiyAllah Ibrahim dgn Malaikat Kematian.. leh baca kt cini.. (Click here) :)
Sedekah dpt hapuskan sikap sombong & bangga diri :)

Pastikan kita bersedekah itu dari sumber yg HALAL ^-^

3rd Award


3rd Award :) : dari Atika Aula




Thanks Atika :)


Nak tag jgk kt :) ....

Pengurusan Jenazah

Pengurusan Jenazah (teori & praktikal) : Bertempat di Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS).
Foto oleh:husna:)


Para peserta mendengar dgn teliti + penuh semangat (^-^)..

..Peserta menjalani praktikal pengurusan jenazah..


Kenangan bersama AJK projek dan penceramah ^-^


Setiap anak Adam akan dikembalikan kepadaNYA..
jadi eloklah kita mempelajari cara menguruskan jenazah..
kerana inilah khidmat terakhir buat ibu bapa serta sesiapa sahaja yg pergi meninggalkan kita buat kali terakhir...

Bagi sesiapa yang ingin mengadakan program ibadah
&
untuk maklumat tentang penceramah, boleh bertanya di ruangan comment..
^-^
 wassalam

GiveAway Edy: "TerbangJauh2"


Korang hanya perlu :
1. Buat 1 entry pasal giveaway ni dengan tajuk "GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh"...
DONE
(letak banner giveaway pada entry dan pastikan kat entry korang ada link terus ke entry contest ini)
DONE
2. Jadi follower blog ini...
DONE
3. Tag 1 org blogger lain atau lebih dan make sure dieorg tahu...
NOT DONE dah lewat pulak nk tag blog lain..huh..
4. Tinggalkan link entry korang kat ruangan comment entry [INI]
 

URL blogspot telah dieksploitasi~

Salam..
Note ni husna amik dari SalamUkhwah punye facebook..

by Salam Ukhuwah on Saturday, December 18, 2010 at 7:43pm
بسم الله الرحمن الرحيم

Salam semua..
Semoga chat dan ceria2 selalu..senyum s0kmo.
Kali ni saya nak share dengan rakan-rakan tentang 1 perkara.
Cuba kawan-kawan taip Url laman web blog masing-masing..tapi tukar jadi macam ni.
atau
rakan-rakan buang "s" atau letakkan terbalik mcm sy wat kat atas 2.
Korang akan jumpa laman web ni
"Mega Site of Bible studies and information"
x kira la korang taip Url sape2 p0n, yang penting blog dan macam saya bg contoh kat atas 2. Nampaknya Url laman web kita dah di eksploitasi oleh pihak-pihak tertentu.
Mungkin ada yang dah tau tentang ni, dan mungkin ada juga yang tidak tahu. Jadi, berhati-hati bila kita tulis Url kat mana-mana, supaya tidak bagi Url yang salah. Senang-senang je mereka nak menyebarkan" dakyah" kat orang ramai.
Berapa ramai orang yang ada blog?? Berapa ramai orang Islam ada blog?? Memang mudah kita dieksploitasi..macam 2 la bila orang kafir dapat menguasai teknologi. Apa2 p0n diorang boleh buat untuk melalaikan umat Islam, menyesatkan umat Islam. Cube kita fikir-fikirkan dengan hati nurani..sebab 2 kita sebagai umat Islam perlu kuat supaya kita tak ditindas oleh musuh-musuh.

Fikir-fikirkan ya saudara-saudara seIslam ku..


thus, hati2 dalam meninggalkan URL blog anda..

Award from K.Mira..

2nd Award from CpludMiera


daveharm.com

Assalamualaikum, ptg ni hujan..boring2,buka blog..tguk2 K.Mira ada tag award "BLOG KAMU KIUT GILER" kt husna..  ThankU, K.Mira coz  pilih blog husna ^-^

 
Seperti kebiasaan, nak ambik award yg telah di'tag' ni kenela jwb beberapa soklan:

1) Kene jadi follower blog Ain Soofiya

Husna dah pon follow blog Ain Soofiya ;)

2) Kenapa korang nak ambik award nih??
Husna ambik award ni sbb telah ditag oleh Plud's Corner aka K.Mira ^-^


3) Kenape jadi follower Ain Soofiya's Blog? (terpaksa rela/nak award)
Mm..bcoz... blog ain cute..byk content.. + + nak award.. huhhuu..

4) Komen tentang Ain Soofiya's Blog
Blog ain byk content.. nice.. pinky  :)

5) Tag 5 orang follower yg kiut giler

Atika Aula salam UkhwAh
Syafiah


Erm..baru tfikir 4 nih :)..

Sekian sahaja tuk kali ni. Diharap sudi terima award ni ye..salam ^-^

Kerja..Kerja..

Alamak.. kene cari keje.. xleh 
main2 dah..

Kawan2 yg ada info job harap sharing ye..^-^



Award from Byna..



1st Award from MissBynaYgComey


thankUveryMUCH!! to MissByna coz give award nie:)
dh lame dh dapat award nie..lupa nk wish TQ..ish2..
rindunyr rse kt MissByna nie.. dia la yg byk mganjar wat blog nie..
dgn itu.. husna nk bg teddy  I LOVE U kt MissByna nie


Award ni ada soklannyr..hehe


1. Thanks the person who gave you the award and link the person.
    TQVM MissByna  bagi Award nie:)

2. Spread the words to 15 bloggers who you like and you think their blogs are awesome!
award nie..husna nk bg jgk kpd..


3. Tell 7 things about yourself
1. Good
2. Nice
3. Friendly
4. Focus..hehe yeke??
5. duk pikir..
6. duk pikir lagi...
7. dan duk pikir lg.. :p.

..lame sungguh trase praktikal 6 bln nie.. 
....dan skrg.....
Tamat sudah praktikal.. ALHAMDULILLAH.. ^-^

Labels

Award (4) Ceramah Ustaz (1) edu (1) FardhuAin (1) Health Care (1) HomeDeco (1) IT (3) Job (2) Love (8) Other (5) Pendidikan kanak2 (3) Puasa (2) Sekolah (1) Tazkirah (15)
 
♥Husna'sBlog♥ © 2012 | Designed by Cheap TVS, in collaboration with Vegan Breakfast, Royalty Free Images and Live Cricket Score